Menstruacionet kanë një veti fantastike tek femrat, ja çfarë u bëjnë

2017-04-06 në ora 16:23

Nëse vuani nga çfarëdo simptome që vjen para dhe gjatë menstruacioneve, atëherë me siguri se do të lumturoheni kur ta kuptoni se kjo periudhë e muajit nuk është aq e keqe.

Përveç që është dëshmi se trupi po funksionon siç duhet, një studim i fundit sugjeron se gratë bëhen më të mençura kur janë në fazën më pjellore.

Hulumtuesit e Max Planck Institute for Human Cognitive and Brain Sciences në Leipzig kanë zbuluar se një zonë në qendër të trurit që i formon kujtimet, disponimet dhe emocionet rritet në madhësi në paralel me rritjen e hormonit kryesor të seksit.

Gjatë kohës kur i kanë studiuar lidhjet me hormoneve te gratë dhe ndryshimet në disponim, ata kanë zbuluar rritje të nivelit të estrogjenit në hipokampus.

Pastaj, kur nivelet e estrogjenit bien posa gruaja fillon të ketë menstruacionet, kjo zonë e trurit fillon të zvogëlohet. Kjo rritje dhe zvogëlim ndodhë me një rregullsi tronditëse, raportojnë hulumtuesit. /Gazeta Shneta/