Mënyrat më të mira natyrale për të luftuar lodhjen gjatë shtatzanisë

2020-09-01 në ora 20:38

Të qenit e lodhur gjatë shtatzanisë tregon se hormonet tuaja të shtatzanisë po qarkullojnë dhe trupi juaj është duke ndihmuar fëmijën tuaj të rritet. Ka shumë arsye pse ndjeheni të lodhura gjatë gjithë kohës, duke përfshirë:

Ju nuk jeni duke fjetur këto ditë

Sëmundjet kronike të mëngjesit janë rraskapitëse dhe ju bëjnë të hani më pak. Nivelet e rritura të hormonit progesteron mund t’ju bëjnë të përgjumur, transmeton Gazeta Shneta.

Ndiqni një dietë të shëndetshme

Gjinekologët sugjerojnë të ndiqni një dietë të kënaqshme dhe ushqyese anti-inflamatore për të luftuar lodhjen e shtatzanisë. Hani një shumëllojshmëri të frutave dhe perimeve organike dhe shmangni ushqimet e përpunuara sa më shumë.

Ushtroni çdo ditë

Përkushtohuni në ushtrime ditore edhe kur ndiheni të lodhur. Ushtrimet arobike, të tilla si ecja e shpejtë pothuajse gjithmonë ju bëjnë të ndiheni më mirë.

Flini

Pranoni nevojën tuaj për më shumë gjumë duke shkuar në shtrat në një kohë që ju lejon të merrni tetë deri në nëntë orë gjum.

Kufizoni kafeinën

Sipas gjinekologëve nuk është e shëndeshme që të konsumoni kafe gjatë shtatzanisë.

Çlodhuni

Shtatzania dëmton trupin dhe mendjen tuaj. Ju po prodhoni më shumë gjak, rrahjet e zemrës suaj janë rritur dhe po përdorni më shumë ujë dhe lëndë ushqyese. Ka gjithashtu një përmbytje emocionesh që po përshkon mendjen tuaj, e cila mund t’ju bëjë të ndiheni të mbingarkuar. /GazetaShneta/