Metodat për matjen e qafës së mitrës dhe procesi i lindjes

2018-06-07 në ora 19:53

Induksioni i lindjes është proces jo-natyror i fillimit të procesit në një grua shtatzënë pas moshës që foshnja ka më shumë gjasa të mbijetojë pas lindjes, kur nuk ka dëshmi të qarta të fillimit serioz të lindjes dhe membranat që mbulojnë foshnjën janë të penguara; Induksioni i lindjes mund të jetë i nevojshëm për shkak të një problemi në nënën, foshnjën apo të dyja, dhe kryhet në ose para muajit të nëntë (fundit) të shtatzënisë.

Obstetritët (specialistët që kujdesen për gratë shtatzëna) kanë kohë që e kanë të qartë se për të qenë të suksesshëm, është e rëndësishme që qafën e mitrës (qafën e mitrës) të ketë karakteristikat e favorshme që e bëjnë të gatshëm të hyjnë në këtë proces, transmeton Gazeta Shneta.

Metoda e shpërndarjes dhe kohëzgjatja e përgjithshme e lindjes janë të prekur nga shumë faktorë dhe gatishmëria e qafës së mitrës (pjekuria) është vetëm një nga këto.

Ndonjëherë, prostaglandinat sintetike, të cilat mund të merren me gojë ose të vendosura brenda vaginës, përdoren për të zgjatur cerviksin. Në raste të tjera përdoren dilators mekanik – të tilla si një kateteri të vogël me tullumbace ose shufra të vogla të bëra nga alga deti.

Kateteri i tullumbaceve është i futur përtej hapjes së qafës së mitrës. Salina e injektuar përmes kateterit zgjeron tullumbacen, duke shkaktuar zgjerimin e qafës së mitrës.

Teknikat e ripërdorimit të qafës së mitrës zakonisht bëhen në spital. Pas përdorimit të prostaglandinës, kontraktimet tuaja dhe frekuenca e zemrës së fëmijës tuaj fillimisht do të monitorohen./Gazeta Shneta/