Pozita ideale e gjumit gjatë shtatzënisë, çdo gjë që duhet të dini

2018-06-07 në ora 20:20

Gjatë shtatzënisë një nga arsyet e nënave që inatosen është se ata nuk kanë gjumë të shëndoshë. Marrja e gjumit të një nate të mirë është thelbësore, sidomos kur ke një fëmijë që rritet brenda jush.

A ka një pozicion të rekomanduar të gjumit gjatë shtatzënisë? Le të zbulojmë.

Ndërsa trupi juaj po ndryshon dhe përplasja juaj bëhet më e shquar, ju mund të tundoheni për të fjetur në shpinë. E pra, duhet ta dini që pozicionet e tilla të gjumit nuk inkurajohen – shumë studime kanë konfirmuar se gjumi në shpinë zvogëlon rrjedhjen e gjakut në mitër, duke ndikuar negativisht në zhvillimin e foshnjës.

Kthimi i gjumit mund të ndikojë edhe në shëndetin tuaj, duke rritur rrezikun për dhimbje muskulore dhe hemorroidet. Ajo gjithashtu mund të shkaktojë një rënie të presionit të gjakut, për shkak të vena ‘cava’ që është e ngjeshur nga mitra në rritje. Për këtë arsye, ju mund të dëshironi të qëndroni të ulur ose të ngriheni menjëherë, transmeton Gazeta Shneta.

Si të flini gjatë shtatzënisë? Sipas ekspertëve në terren, pozicioni më i rekomanduar në anën tuaj. Ju mund të vendosni një jastëk në mes të këmbëve tuaja, në mënyrë që të mbështetni shpinën tuaj dhe të përkulni gjunjët pak për një nivel të shtuar të rehatisë. Nëse vuani nga urthi, ju mund të flini në disa jastëkë dhe, në këtë mënyrë, të pushoni në mënyrë të qetë.

Duke zgjedhur një pozitë gjumi që është e rehatshme dhe e shëndetshme në të njëjtën kohë, ju do të zgjoheni të çlodhur dhe të përgatitur për ditën para jush. Për më tepër, një pozicion i duhur i gjumit është i dobishëm për fëmijën tuaj në rritje./Gazeta Shneta/