Migrena, një faktorë shtesë që ndikon në shtatzëninë dhe lindjen tuaj

2022-06-17 në ora 23:51

Sipas një studimi të realizuar në Departamentin e Epidemiologjisë Klinike, Danimarkë, thuhet se gratë shtatëzëna që përballen me migrenë kanë më shpesh komplikime në lidhje me shtatzëninë dhe lindjen e tyre sesa gratë që nuk vuajnë nga migrena.

Gjatë kësaj periudhe, po që migrena është e lidhur me presionin e lartë të gjakut dhe munden të shkaktojnë aborte apo lindjet e parakohshme shkruan Sciencedaily, transmeton Gazeta Shneta.

Foshnjat e sapolindura, nënat e të cilëve vuajnë nga migrena gjatë shtatzënisë, gjithashtu kanë një rrezik në rritje të tilla si shqetësimi i frymëmarrjes dhe ngritjes së temperaturës.

Hulumtuesit gjithashtu kanë përdorur të dhëna nga regjistrat e shëndetësisë daneze për të nxjerrë përfundimin se medikamentet e migrenës mundësisht parandalojnë disa nga ndërlikimet.

Migrena është relativisht e zakonshme dhe prek dy herë më shumë gra se meshkuj. /Gazeta Shneta/