Tre lloje të cistave që mund të shkaktojnë probleme në fertilitetin tuaj

2022-06-17 në ora 22:28

Disa lloje të cistave ovariane mund të jenë një shenjë e një cikli të shëndetshëm menstrual dhe të ovulacionit të shëndetshëm në veçanti.

Mirëpo, studiuesit shprehen se disa cista mund të ndikojnë në fertilitetin tuaj shkruan Huffpost, transmeton Gazeta Shneta.

Cistat janë qese të mbushura me lëng ose materiale gjysëm të forta që formohen në trup. Dy llojet më të zakonshme të cisteve janë cista folikulare dhe cist corpus luteum.

Janet M. Choi, endokrinolog, shtoi se cistet e corpus luteum mund të japin informacion të dobishëm.

Shumica e kohës, cistet luajnë një rol funksional në sistemin e shëndetit riprodhues dhe procesin e ovulacionit.

Sidoqoftë, mjekët paralajmërojnë se disa lloje të cistave mund të parandalojnë problemet e fertilitetit dhe në disa raste mund të tregojnë një gjendje më të rëndë mjekësore.

Cistat që janë me madhësi më thelbësore gjithashtu kanë potencial të shkaktojnë një numër rreziqesh shëndetësore.

Endometriomat, cistat ovariane dermoide, cistat paratubale dhe cistadenomat janë ndër llojet e ndryshme të cisteve ovariane që mund të rriten, duke paraqitur probleme të ndryshme shëndetësore. /Gazeta Shneta/