A mund ta dalloni nga ultrazëri: Është djalë apo vajzë? (FOTO)

2017-04-01 në ora 06:36

Përcaktimi sa më i hershëm i gjinisë është një na detyrat më të vështira të gjinekologëve shqiptarë.

Kjo mbase edhe nga kërkesa e detyrueshme nga gruaja dhe familjarët për që menjëherë duke filluar pas javës së 10-të ta dinë gjininë, shkruan Gazeta Shneta.

E, përderisa në vendet perëndimore një ekzaminim i tillë gjinie paguhet ekstra, në Kosovë kjo nuk ndodh ende.

Gjinia më së miri dallohet rreth javës së 16 deri në 20. Por, tanimë me pajisje të sofistikuara, gjinia mund të dallohet edhe në javën e 10-të!

Në imazhin e mëposhtëm një nënë ka pyetur nëse nga ekzaminimi me ultrazë ajo ka vajzë apo djalë.

Në imazh shihen qartë dy fletëzat e vaginës andaj kësaj vajze i urojmë mirëseardhje në jetë dhe një jetë të gjatë. /Gazeta Shneta/