A mund të ndikojë teshtima gjatë shtatëzanisë tek fëmija

2019-09-29 në ora 16:55

Edhe pse gratë, shqetësohen më shumë se zakonisht gjatë shtatëzanisë, teshtitja gjatë kësaj faze nuk duhet të shkaktojë shqetësim.

Disa shkaqe të teshtitjes gjatë shtatëzanisë  shkruan Medicalnewstoday përfshijnë: Rinitit shtatzënë, sëmundje të caktuara ose alergji përcjell Gazeta Shneta.

-Rinit shtatzanie

Riniti i shtatëzanisë është një gjendje e zakonshme që shkakton kongjestion të hundës.

Shtatzënia shkakton shumë ndryshime në trup.

Këto ndryshime mund të çojnë në rinitin e shtatzënisë, gjendje që prek 39 përqind të grave në një moment gjatë shtatëzanisë.

Kjo bllokim mund të zgjasë 6 javë ose më gjatë shtatëzanisë dhe mund të shkaktojë shumë simptoma, përfshirë këtu teshtimë të shtuar.

Gjatë shtatëzanisë, rrjedhja e gjakut në mukozë rritet.

-Sëmundje të caktuara

Gratë shtatëzanë kanë sistem më të dobët imunitar dhe kanë më shumë të ngjarë të marrin një ftohje, grip apo ndonjë problem tjetër. Këto sëmundje mund të zgjasin më gjatë dhe të jenë më të rënda sesa te dikush që nuk është shtatzënë.

Ftohjet janë zakonisht të padëmshme gjatë shtatëzënësisë, por gripi ose ndonjë sëmundje tjetër që shkakton ethe mund të jetë e rrezikshme si për nënën ashtu edhe për fëmijën.

-Alergjia

Alergjitë sezonale, të tilla si ethet e sanëve dhe alergjitë ndaj polenit, si dhe alergjitë e brendshme, të gjitha mund të shkaktojnë teshtitje.

-Rreziqet

Teshtitja gjatë shtatëzanisë mund të shkaktojë dhimbje rreth barkut.

Teshtitja gjatë shtatzanisë nuk përbën rrezik për nënën ose foshnjën shumicën e kohës.

Teshtitja, sidoqoftë, mund të jetë një simptomë e një sëmundjeje ose një problemi më të rëndësishëm që mund të prekë fëmijën.

Kur teshtitja tregon një problem më të rëndë, mund të ketë rreziqe. Për shembull, nëse një nënë merr grip, rreziqet mund të përfshijnë abort, peshë të ulët lindjeje dhe lindje të parakohshme./Gazeta Shneta/