Në cilat raste mund të keni vështirësi në dëgjimin e rrahjeve të zemrës së foshnjës

2020-06-18 në ora 19:35

Është e vërtetë që heshtja në anën tjetër të një stetoskopi mund të nënkuptojë që jeni duke bërë një abort.

Por ka edhe gjendje kur nuk është ky rasti për abort ose ndërprerje të shtatëzanisë shkruan VeryWellFamily përcjell Gazeta Shneta.

Arsyet që nuk mund të dëgjoni rrahjet e zemrës së foshnjës janë:

Jeni në fazën e hershme të shtatëzanisë

Një datë e gabuar është një nga arsyet më të zakonshme që një rrahje zemre fetale nuk mund të zbulohet.

Ka të ngjarë që mjeku juaj të bëjë një ultratinguj, që është një mënyrë më e besueshme për të matur moshën e një shtatëzënie.

Një rrahje zemre fetale mund të shihet në ultratinguj para se të dëgjohet në një doppler.

Ju keni një mitër të pjerrët

Mënyra se si mitra juaj, është e orientuar në pjesën e legenit tuaj mund të ndikojë në mënyrë se sa e lehtë është që të ndëgjosh rrahjet e zemrës së foshnjës tuaj.

Pozicioni i foshnjës

Në shtatzëninë e hershme, fëmija është shumë i vogël. Në mënyrë që të merrni zërin e rrahjeve të zemrës, aparati Doppler do të duhet të zmadhojë foshnjën në formën e duhur.

Ndonjëherë kërkon shumë durim dhe pak fat për të gjetur fëmijën dhe për ta “kapur” përmes Dopplerit.

Ju jeni mbipeshë

Ju do të konsideroheni mbipeshë nëse keni një BMI (indeksi i masës trupore) mbi 25. Në këtë rast, ekziston një shtresë e mbushjes midis foshnjës tuaj dhe Dopplerit që mund të ndërhyjë në mënyrën e saktë të tingullit. /Gazeta Shneta/