Nënat që konceptojnë në këtë stinë, do lindin fëmijë më të hollë

2018-07-20 në ora 17:18

Shkencëtarët kanë arritur të gjejnë lidhje me konceptimin dhe motin, të cilat, sipas tyre, mund të ndikojnë në peshën e foshnjës q dëo të lind.

Vetëm sasi të vogla të kalorive gjenden tek të rriturit, kryesisht nën gjuhë, transmeton Gazeta Shneta.

Ndryshe nga yndyra e bardhë, e cila lidhet me sëmundjet e zemrës, yndyra e kaftë djeg kalori duke gjeneruar nxehtësi.

“Të marra së bashku, rezultatet tona tregojnë se në njerëz dhe në minj, stina shkakton një programim epigjenetik të spermës”, përfundoi studimi.

Me fjalë të tjera, fëmijët që posedojnë yndyrën e kaftë në sasi të madhe, gjë që është më e ngjashme të ndodh gjatë dimrit, kanë të ngjarë që të lindin të hollë./Gazeta Shneta/