Një ndjesë për fëmijën tim të parë : Nuk e zura hapin qysh në fillim me ty

2019-10-20 në ora 17:42

Kjo histori është një falje e përzemërt për fëmijën tim të parë. Unë uroj që të mund ta rritë përsëri fëmijën tim të parë  në mënyrën se si po e rrisë fëmijën tim të dytë.

Vajza ime tani është 4 vjeçe shkruan një nënë për FirstCryParenting dhe djali im është 1 vjeç.

Duke qenë një nënë për herë të parë, nuk jeni të vetëdijshëm për shumë gjëra dhe gjithashtu, gjithmonë ka vend për sugjerime shtesë që merrni nga një grup njerëzish përreth jush.

Ju mund të ndiheni të hutuara ndërsa kujdeseni për fëmijën tuaj. Sidoqoftë, me fëmijën tim të dytë, jam shumë më e sigurt për rutinën time të kujdesit dhe ushqimit transmeton Gazeta Shneta.

Tani do të dëshiroja të mund ta bëja të njëjtën gjë me fëmijën tim të parë, pasi ka shumë zakone që nuk i ka sepse nuk është mësuar me një rutinë të veçantë që nga fëmijëria e saj.

Një shembull për të cilin mund të mendoj është se fëmija im i dytë ka supë dhe lëng pure për çdo ditë mëngjes, gjë që është një arritje për mua.

Por vajza ime nuk i pëlqen këto ushqime sepse ajo kurrë nuk ka pasur një zakon të tillë kur ishte më e vogël sepse e kisha mësuar cdo ditë me dicka të re.

Ndihem keq që nuk e bëra këtë me vajzën time. Vjehrra më detyroi të ushqeja me shishe fëmijën tim të parë dhe unë nuk mund të flisja në atë kohë.

Por kur bëhet fjalë për fëmijën tim të dytë, unë mund të ngrija këmbë dhe të them që fëmija im të ketë më shumë ushqime të ngurta dhe qumështi do të ishte me preferencë të dytë, gjë që thonë edhe mjekët përgjatë periudhës 1 vjecare.

Vajza ime nuk është e shëndetshme nga brenda,  kështu ndjehem unë. Ajo nuk ka interes për ushqim ndërsa djali im i cili është vetëm 1 vjeç ka filluar të hajë ushqimin vetë duke përdorur një lugë.

Pra, kjo është vetëm një dëshirë dhe një ndjesë për vajzën time 4-vjeçare. Uroj që të rikthehen ato 4 vitet e para dhe t’a sistemoja atë më shumë me një disiplinë të artë.

Ky është gjithashtu një mesazh për nënat e reja. Dëgjoni pleqtë tuaj, por bëni atë që mendoni se është e drejtë për fëmijën tuaj.

Nënat e moshuara janë të rëndësishme, por nënat e sotme janë shumë më të arsimuara, kështu që duhet të ketë një ekuilibër midis vendimeve dhe këshillave të të dyja palëve kur bëhet fjalë për t’u kujdesur për fëmijët tuaj! /Gazeta Shneta /