Udhëzuesi i plotë i vaksinimit për gjashtë muajt e parë të bebit tuaj

2019-10-20 në ora 17:20

Bebet rriten me të vërtetë të shpejtë dhe ata mësojnë gjëra të reja çdo ditë. Për t’i mbajtur ata të shëndetshëm dhe të mbrojtur, është e rëndësishme të mbani orarin e tyre të vaksinimit. Atëherë, cilat janë vaksinat që ai duhet të marrë në këtë moshë (gjashtë mujorshin e parë)?

Deri më tani, bebi juaj tashmë ka pasur një numër të vaksinave shkruan FirstCryParenting. Cdo vaksinë pasuese rrit mbrojtjen e tij ndaj një sëmundje të veçantë.

Prandaj, në mënyrë që imuniteti i tij të ndërtohet plotësisht, është thelbësore të ruhet i gjithë orari i marrjes së vaksinave përcjell Gazeta Shneta.

-Kontrolloni listën e vaksinave që bebi juaj do të marrë në moshën gjashtë mujore:

1)  DTaP

Kjo është doza kundër difterisë, tetanozit dhe pertusis – të gjitha sëmundjet e zakonshme por të rrezikshme të fëmijërisë. Bebi juaj tashmë e ka provuar këtë lloj më parë dhe do të vijë për një tjetër në mes 15 dhe 18 muajsh.

2) Hepatiti B

Doza tjetër e kësaj vaksine forcon imunitetin e bebës tuaj ndaj kësaj gjendjeje të mëlçisë që përndryshe mund të ketë pasoja të rënda. Kjo është doza e tretë dhe e fundit e kësaj vaksine.

3) PCV

Nëse keni zgjedhur vaksinën konjuguese pneumokokale, patjetër që duhet t’i përmbaheni orarit të mbetur. Kjo është një vaksinë e shtrenjtë dhe shpesh përshkruhet si vullnetare nga pediatër.

Është një mbrojtje e shkëlqyeshme kundër pneumonisë dhe meningjitit. Vaksina tjetër do të planifikohet midis 12 dhe 15 muajsh.

4) Hib

Vaksina kundër Hemofiliz  Influenzae tipi B e mban të bebin tuaj të sigurt nga simptomat e kësaj sëmundje të rëndë që mund të sjellë ndryshe meningjiti dhe pneumonia!

Doza e mëvonshme e kësaj vaksine do të jetë midis 12 dhe 15 muajsh. Kjo është doza e tretë dhe e fundit e kësaj vaksine.

5) Poliomieliti

Kjo është doza e planifikuar e vaksinës kundër poliomielitit, e cila e mban paralizën e gjymtyrëve. Bebi juaj do ti jepet dozës tjetër midis moshës 4 dhe 6 vjeçe.

6) Rotavirus

Kjo është rotavirusi mbrojtës i bebës tuaj që mund të shkaktojë të vjella, diarre dhe dehidrim të rëndë. Është një vaksinë vendimtare për fëmijën tuaj pasi diarreja është një problem i zakonshëm në këtë moshë.

7)  Influenca / gripi

Kjo është një vaksinë vjetore e rekomanduar për bebet 6 muajsh e tutje. Kjo ndihmon në mbrojtjen kundër gripit sezonal dhe H1N1 ose gripit të derrit. /Gazeta Shneta /