Një trajtim i ri gjenetik mund të shërojë verbërinë e trashëguar

2017-11-11 në ora 22:42

Një trajtim i ri për verbërinë e trashëguar, do t’u lejojë njerëzve të shohin mjaft mirë përmes navigimit të një labirinti.

Shkencëtarët kanë sugjeruar se një trajtim i ri gjenetik për verbërinë e trashëguar mund të jetë së shpejti në dispozicion.

Studimi ka theksuar se përmisimi i gjeneve në 94 përqind të pacientëve me një gjendje të quajtur Leber Congenital Amaurosis (LCA), e cila fillon në fëmijëri dhe përfundimisht shkakton verbim të plotë.

I udhëhequr nga Stephen R Rusell, nga Univeristeti Iowa, hulumtimi mund të hap një derë të re për trajtimin e më shumë se 225 mutacioneve gjenetike që shkaktojnë verbëri./arbresh.info/