Nuk po arrini të mbeteni shtatzënë, ja metoda më e lehtë

2018-02-11 në ora 08:12

Tentimi për shtatzëni është normal për çdo grua, por zakonisht janë disa faktorë që përcaktojnë nëse mund të keni fëmijë apo jo.

E, kjo padyshim që është edhe mosha, prandaj nëse jeni mbi 35 vjeç, dhe po tentoni një vit me marrëdhënie seksuale të pambrojtura, atëherë urgjent vizitoni mjekun.

Bisedoni me mjekun tuaj, nëse keni një histori të:

-Sëmundje inflamatore të legenit.

-Sindrom Ovarian Policistik.

Infeksion të transmetuar seksualisht, si: klamidia ose gonorreja.

Tubat e bllokuar fallopiane, ose nëse keni pasur ndërhyrje të mëparshme kirurgjike.

Apo, ndonjë sëmundje tjetër kronike me rrezik të dëmtimit të fertilitetit.

Mbani në mend se pirja  e duhanit dhe alkoolit që ka më shumë se 300 mg kafeinë në ditë ose nëse jeni nën apo mbi peshë, mund të ndikojë negativisht në fertilitetin dhe shtatzëninë./Gazeta Shneta/