Pagjumësia, një nga simptomat e menopauzës që shfaqet tek gratë

2021-12-31 në ora 14:18

Menopauza ndodh kur një grua nuk ka menstruacione në 12 muaj rresht dhe nuk mund të mbetet më shtatzënë natyrshëm. Zakonisht fillon midis moshës 45 dhe 55 vjeç, por mund të zhvillohet para ose pas këtij diapazoni.

Menopauza mund të shkaktojë simptoma të pakëndshme, të tilla si ndezje të nxehta dhe shtim në peshë. Për shumicën e grave, trajtimi mjekësor nuk është i nevojshëm për menopauzën shkruan Healthline, transmeton Gazeta Shneta.

Mësoni më shumë në lidhje me komplikimet e shtatzënisë KËTU

Përvoja e menopauzës së çdo gruaje është unike. Simptomat janë zakonisht më të rënda kur menopauza ndodh papritur ose gjatë një periudhe më të shkurtër kohore.

Kushtet që ndikojnë në shëndetin e vezores, si kanceri ose histerektomia, ose zgjedhje të caktuara të stilit të jetës, si pirja e duhanit, kanë tendencë të rrisin ashpërsinë dhe kohëzgjatjen e simptomave.

Simptoma të tjera të zakonshme të menopauzës përfshijnë:

-Pagjumësi,

-Vështirësi në përqëndrim,

-Thatësi vaginale,

-Shtimi i peshës,

-Depresion,

-Dhimbje koke,

-Infeksione të traktit urinar (UTI)./Gazeta Shneta/