Parandaloni lotët vaginalë me anë të këtyre veprimeve para dhe gjatë lindjes

2018-05-05 në ora 06:43

Lotët vaginale që ndodhin gjatë lindjes, përjetohen nga rreth 90% e grave. Gjatë fazës së dytë të lindjes, koka e foshnjës zbret në vaginë dhe shkon poshtë në perineum.

Lëkura perineale duhet të jetë e hollë dhe të shtrihet mbi kokën e fëmijës suaj.

Kur koka e foshnjës fillon të dalë jashtë, veza dhe hapja vaginale fillon të fryeht dhe të shtrihet rreth kokës. Nëse lëkura dhe perineumi nuk janë shtrirë mjaftueshëm atëherë mund të ndodhë një lot.

Këtu janë disa këshilla si t’i eliminoni lotët vaginalë gjatë lindjes:

– Përgatitni trupin tuaj, jo vetëm që  duhet të jeni të qëndrueshëm gjatë lindjes, por pjesët e trupit tuaj do të bëjnë gjëra që asnjëherë nuk kanë bërë, transmeton Gazeta Shneta.

-Ushtrimet e pelvikut, këshilla të përbashkëta për gratë shtatzëna është që të bëjnë ushtrime në dysheme (të njohura si Kegels) për të forcuar muskujt në zonën  e pelvikut.

-Lindja në ujë, në një banjë të madhe të ngrohtë është imazhi i fundit i relaksimit. Gjatë lindjes, uji i ngrohtë ka një mori përfitimesh.

– Merrni frymë para se të shtyni foshnjën, gjatë fazës së shtytjes, refleksi i nxehtësisë së fetusit e lëviz fëmijën poshtë dhe jashtë mitrës, në vaginë dhe jashtë saj.

Këto kontraktime të forta shtytëse janë të pavullnetshme dhe do ta largojnë foshnjën edhe nëse nëna nuk shtyn.

Gratë kanë lindur në gjumë dhe madje edhe  në koma./Gazeta Shneta/