Pastruesit vaginalë dhe lubrifikantët rrisin rrezikun e infeksioneve vaginale për 20 herë

2018-04-19 në ora 21:55

Xhelet rrisin rrezikun e një infeksioni bacterial prej pothuajse 20 herë dhe një infeksion maja për më shumë se tetë herë.

Larja e grave me këto pastrues vaginalë rrit 3,5 herë më shumë rrezikun për të marrë një infeksion bakterial.

Ndërsa kremërat vaginale rrisin rrezikun e mushkërive duke filluar nga 2,5 herë, transmeton Gazeta Shneta.

Poashtu, disbalanci nga këto bakterie rrisin rrezikun poashtu të fertilitetit dhe të kancerit.

Për të ruajtur forcën dhe tonin e muskujve të vaginës, gratë duhet të kryejnë rregullisht ushtrime në dysheme, rekomandon profesor Kardozo.

Vagina është gjithashtu vetë pastruese, duke hequr mbetjet e menstruacioneve shtesë që janë të panevojshme./Gazeta Shneta/