Pediatrit: Mos e mbani beben gjatë në krahë, mund ta lëndoni

2018-04-29 në ora 17:01

Një studim i ri tregon se ta përqafosh fëmijën tuaj sjell përfitime të mëdha kur bëhet fjala për zhvillimin e trurit.

Por, sipas këtij studimi, nuk rekomandohet ta përqafoni foshnjën për shumë gjatë, meqenëse prekja është vendimtare për zhvillimin e trurit, transmeton Gazeta Shneta.

Hulumtuesit në Spitalin Mbarëkombëtar në Ohajo vëzhguan 125 fëmijë me lindje të parakohshme dhe foshnja që kanë lindur në kohë për të parë se si reaguan ndaj prekjeve të buta.

Si rezultat, ata konkluduan se foshnjat me lindje të parakohshme kishin më shumë gjasa të kenin një reagim të reduktuar ndaj prekjes sesa foshnjat e tjerë.

Si dhe foshnjat e lindura para kohe të cilat iu ekspozoheshin prekjeve të shumta rrezikoheshin të dëmtoheshin./Gazeta Shneta/