Përdorimi i mikrovalës nga gratë shtatzëna vë në rrezik të madh foshnjën

2018-06-03 në ora 07:45

Gjatë periudhës së shtatzënisë gratë megjithatë nuk rekomandohet që të veprojnë disa punë, për shkak të kujdesit të shtuar mjekësor, dhe largimit të rrezikut për bebet.

Por, përdorimi i mjeteve shtëpiake veçanërisht ato të kuzhinës, a mund të jenë të dëmshme për foshnjën dhe nënën gjatë kësaj periudhe, siç është rasti me mikrovalën, transmeton Gazeta Shneta.

Asnjë studim njerëzor nuk e ka lidhur përdorimin e mikrovalëve me ndonjë problem gjatë shtatëzanisë. Megjithatë, derisa studiuesit vazhdojnë të studiojnë se si rrezatimi me mikrovalë ndikon tek njerëzit, është mirë të merren dy masa paraprake të thjeshta kur përdoret një mikrovalë:

Gruaja duke perdorur mikrovalen ne shtepi

Mos e përdorni mikrovalën nëse dera nuk mbyllet fort, është e kërrusur ose dëmtuar ose nëse vula rreth derës është dëmtuar; Mos u mbështetni në mikrovalë derisa ajo është duke punuar.

Administrata e ushqimit dhe ilaçeve (FDA) rekomandon që kushdo, qoftë shtatzënë ose jo, të marrë këto masa paraprake. Kjo mund t’ju ndihmojë të shmangni ekspozimin aksidental ndaj llojit të rrezatimit të prodhuar nga mikrovala./Gazeta Shneta/