Përgatituni për lindje me vetëm këto 5 metoda

2019-04-11 në ora 21:50

Mund të duket sikur shtatzënia juaj do të vazhdojë përgjithmonë, por do të arrini të takoni fëmijën tuaj të ri para se ta dini. Ndërkohë, përfitoni nga pritja e gjatë për t’u përgatitur sa më mirë që mundeni për ndryshimet që keni përpara.

Një planifikim paraprak pak tani do ta bëjë më të lehtë për t’u çlodhur dhe për të shijuar shtatzëninë kur afati i juaj i takon.

“Ka kaq shumë kthesa gjatë lindjes që mund të marrin, dhe askush nuk mund të parashikojë se si do të shkojë”, thotë Dianne Randall, edukatore për lindje në Sharp Mary Birch.

Ju mund të dëshironi të filloni të kërkoni për një pediatër ose mjek familje për fëmijën tuaj në mes të rrugës përmes shtatzënisë tuaj. Kjo mund të duket e hershme, por ju do të doni të jepni kohë të mjaftueshme për të gjetur një mjek i cili do të jetë i përshtatshëm për familjen tuaj – dhe kush po merr pacientë të rinj dhe pranon sigurimin tuaj.

Fëmija i ri mund të rrëshqasë në botën e fëmijëve më të mëdhenj edhe më shumë sesa në botën tuaj. Për fat të mirë, familja juaj ka disa muaj që të mësohet me idenë dhe ka gjëra që mund të bëni për të vendosur vend për një vëlla apo motër të re.

Në ato javët e para të paslindjes, ndihma shtesë është thelbësore. Nënat që marrin ndihmë do të jenë më të pajisura për të ndihmuar foshnjat e tyre, e cila është pafundësisht më e vlefshme sesa të përpiqet të jetë një nënë superhero që bën gjithçka vetë./Gazeta Shneta/