Përpjekjet për konceptim të shtatëzanisë në kohë të Covid-19, të ndaloni apo të vazhdoni?

2020-05-08 në ora 17:46

Nëse keni menduar të filloni ose të zgjeroni familjen tuaj, pandemia COVID-19 ka të ngjarë që ju të rivlerësoni planet tuaja – ose të paktën t’i mendoni ato përsëri në një dritë të re.

Duke pasur parasysh paqartësinë e së ardhmes afatshkurtër, ka shumë gjëra për të menduar tutje.

Këtu janë të përmbledhura disa mendime nga ekspertët e kësaj fushe në lidhje me këtë temë – dhe njohjet e tyre duhet të jenë të dobishme kur merrni vendimin më të mirë për familjen tuaj shkruan VeryWellFamily.

A është ‘një kohë’ e mirë për të mbetur shtatzënë?

Para së gjithash, është e rëndësishme të theksohet se këtu nuk ka asnjë përgjigje të drejtë.

Të gjithë janë të ndryshëm, dhe ka rrethana të ndryshme jetësore për të luftuar. Është më mirë ta merrni këtë vendim së bashku me partnerin tuaj, dhe me udhëzimin e mjekut.

“Kjo është një pyetje shumë personale që secila grua duhet t’i përgjigjet vetes (ose mendimet e dy partnerëve)”, thotë Dr. Eduardo Hariton.

Doktor Hariton thekson se, që tani, nuk ka udhëzime kombëtare që rekomandojnë që çiftet të pushojnë së përpjekuri për t’u ngjizur transmeton Gazeta Shneta.

“Kjo është një kohë e pasigurisë personale, sociale, financiare dhe emocionale, kështu që disa mund të zgjedhin të vonojnë planet e tyre dhe të marrin më shumë informacione rreth gjendjes,” thotë Dr. Hariton.

Faktorët që duhet të merren parasysh gjatë pandemisë:

Mosha juaj

Mosha juaj mund të jetë një faktor kryesor për të peshuar ndërsa merrni këtë vendim.

Dr. Mary Jane Minkin, thotë se në përgjithësi, sa më i ri të jeni, aq më i këshillueshëm mund të jetë të vononi shtatzëninë – dhe anasjelltas.

Puna juaj

Vendi juaj i punës mund të ketë një ndikim në rrezikun tuaj të kontraktimit të COVID-19, kështu që është diçka që duhet të konsideroni gjithashtu.

“Nëse jeni duke punuar në një rrezik të lartë: punonjës i kujdesit shëndetësor, nëpunës i dyqaneve ushqimore për shembull, mund të jetë një ide e mirë të kërkoni pushim mjekësor nëse jeni shtatzënë dhe nëse nuk mund t’i merrni ato, atëherë merrni vendimin dhe zgjidhni njërën ose tjetrën, “këshillon Dr. Eyvazzadeh. /Gazeta Shneta/