Ja përse keni nevojë më shumë për gjumë gjatë shtatzënisë

2018-07-21 në ora 20:47

“Të rriturit flenë për një të tretën e jetës së tyre, kështu që edhe një fëmijë i palindur, është në gjumë për një të tretën e shtatzënisë së tyre, kështu që ka kuptim që gjumi i nënës mund të ketë ndikim në shëndetin e fetusit”.

Një nga shenjat më të hershme të shtatzënisë është lodhja. Është edhe pak e papërshtatshme, në një kohë kur papritmas keni një listë të gjatë të gjërave për t’u organizuar para se fëmija të mbërrijë, por vazhdoni të bini në gjumë para se të merrni mundësinë për t’u marrë me to.

Më kujtohet herën e fundit kur isha shtatzënë, më duhej të zbatoja një rregull të pushimit pas drekës. Pavarësisht se ku isha, ose çfarë po bëja, do të zinte gjumi rreth orës 14:00, transmeton Gazeta Shneta.

Një studim i kohëve të fundit i kryer nga Universiteti i Australisë Jugore ka zbuluar pikërisht pse gratë shtatzëna kanë nevojë për aq gjumë sa mund të marrin.

Studiuesit shikuan se si gjumi i nënës mund të ndikojë në shëndetin e fetusit. Çështje të tilla si pesha e lindjes, rritja e fetusit, lindja e parakohshme dhe lindja me probleme të  mushkërive janë vërejtur tek gratë që kanë përjetuar probleme në lidhje me gjumin./Gazeta Shneta/