Shenjat e fshehura të hershme të shtatzënisë

2018-07-21 në ora 21:15

Shumë simptoma të hershme të shtatëzanisë konsiderohen si diçka të zakonshme.

Diskutimet e hapura për sëmundjen e mëngjesit, lodhjen dhe nevojën e shtuar për të shkuar në banjo janë bërë normë. Por këtu janë disa lëkundje të tjera alternative që trupi juaj mund t’ju japë vetëm për të treguar se jeni shtatzënë.

Teksa zgjerohet mitra për të bërë vend për rritjen e fetusit, presioni mund të vendoset në vena, e cila është ena më e madhe e gjakut që shkon poshtë në anën e djathtë të trupit tuaj, transmeton Gazeta Shneta.

Kjo zvogëlon rrjedhjen e gjakut në këmbë duke shkaktuar venat me variçe. Por kjo nuk ndalet këtu! Disa gra i përjetojnë këto në vulvën e tyre.

Herët në shtatzëni, disa gra krahasojnë gjinjtë e tyre me “harta rrugore” për shkak të rëndësisë së shtuar të këtyre venave blu.

Gjithashtu e njohur si ‘dysgeusia’, ky ndryshim ndjesor shpesh fillon të largohet pas tremujorit të parë, por mund të qëndrojë përreth gjatë kohëzgjatjes së shtatzënisë./Gazeta Shneta/