Pesha që mund ta fitoni gjatë shtatëzanisë, sipas mjekëve

2020-06-19 në ora 19:43

Se sa peshë fitoni gjatë shtatëzanisë varet nga madhësia dhe forma juaj para se të jeni shtatzënë.

Shtimi në peshë tipik është 11 deri në 15 kg, por është e shëndetshme për gratë që janë nën peshë të fitojnë 11 deri në 18 kg dhe gratë që kanë mbipeshë të fitojnë 6 deri në 11 kg shkruan Insider.

Në përgjithësi, një grua duhet të fitojë 0.90 deri në 1.81 kg në tremujorin e parë dhe më pas 0.45 kg në javët pas kësaj përcjell Gazeta Shneta.

Gjatë tremujorit të parë, foshnja është e gjatë vetëm rreth 5 centimetra, kështu që pjesa më e madhe e peshës që fitoni vjen nga depot e rritura të yndyrës, mitra dhe placenta, të cilat përgatiten të gjitha kur fëmija fillon të rritet më i madh.

Gjatë lindjes, një fëmijë mesatarisht peshon rreth 3 kg. Pra, nëse gruaja mesatarisht duhet të fitojë 11 deri në 15 kg, atëherë nga vjen pjesa tjetër e peshës?

“Kjo është për shkak të gjinjve më të mëdhenj, mitrës së zgjeruar, placentës dhe lëngut amniotik”, thotë Dr. Stockwell.

“Rritja e vëllimit të gjakut, vëllimit të lëngjeve dhe depove të yndyrës përbëjnë pjesën tjetër”. /Gazeta Shneta/