Pozicionet e gjumit gjatë shtatzanisë, ana e majtë e krahut del të jetë më e favorshme

2020-06-18 në ora 18:05

Kryesisht, gratë preferojnë të flenë në shpinë ose në bark gjatë shtatzanisë ndërsa arsyjet pse preferohet të fle në anën e majtë është se:

Mëlçia është në anën e djathtë të trupit tonë. Kështu që, nëse flini duke shtypur poshtë në anën tuaj të djathtë në shtrat, atëherë ky qëndrim bën presion mbi organin shkruan FirstCryParenting. Kjo mund të pengoj mëlçinë dhe të frenojë funksionimin e tij natyror.

Lejimi i trupit të funksionojë në potencialin e tij më të lartë është gjithçka që duam, dhe bëhet prioritet kur jeni shtatzënë.

Do të dëshironit që asgjë të mos ndodhte midis fëmijës tuaj dhe ushqimit të tij. Prandaj, duhet të krijoni më shumë hapësirë ​​që organet tuaja të funksionojnë normalisht përcjell Gazeta Shneta.

Fjetja në të majtë do të shndërrohet më pas në opsionin ku mëlçia do të merrte hapësirë ​​të bollshme për të funksionuar në mënyrë optimale.

Rëndësia e gjumit në anën e majtë bëhet thelbësore nëse gruaja shtatzënë vuan nga astma ose apnea e gjumit.

Do të thotë që fëmija merr më pak oksigjen sesa niveli optimal. Dhe gjumi në shpinë vetëm mund të frenojë më shumë oksigjenin e fëmijës.

Sa më shumë që nëna kujdeset për fëmijën e saj të palindur, aq më të mira janë shanset që fëmija të lindë i shëndetshëm. /Gazeta Shneta/