Problemi shëndetësor i shtatzënisë, i cili neglizhohet nga çdo grua

2017-05-29 në ora 19:08

Kush e dinte se shtatzënia mund të sjellte shumë dëme në dhëmbët tuaj ose që problemet me çamçakëz mund të ndikonin negativisht në shtatzëninë tuaj? Shëndeti i dhëmbëve nuk është gjëja e parë që vjen në mend kur je në shtatzëni.

Kur e merrni parasysh volumin tuaj të gjakut dyfish gjatë shtatzënisë, kjo ka kuptim pasi që gjatë shtatzënisë gjithashtu ndryshon furnizimi me gjak edhe në mishrat e dhëmbëve. Universiteti i Adelaide shpjegon se hormonet gjenden pas këtij ndryshimi dhe, nëse pllaka bakterale është e pranishme në gojë, ajo mund t’ju shtojë një rrezik në rritje të sëmundjes së çamçakëzit.

Goja juaj mund të marrë formën e malcimit të nulleve gjatë shtatzënisë ose të inflamacionit të mishit të dhëmbëve, duke shkaktuar që mishrat të rriten dhe të rrjedhin gjak. Nëse nuk trajtohet, mund të zhvillohet në sëmundje periodontale, duke rritur rrezikun e humbjes së dhëmbëve dhe madje duke shkaktuar lindjen e hershme.

Mbrojtja më e mirë është pastrimi i rregullt me një furçë dhëmbësh të butë dhe, në shenjat e para të ndonjë problemi, të bëhet një vizitë tek dentisti juaj për pastrim të plotë.