Pse foshnja juaj nuk po fiton peshë ndërsa ushqehet me gji

2020-03-21 në ora 15:05

Shumica e foshnjeve gjatë ushqyerjes me gji do të fitojnë peshë në një model të qëndrueshëm dhe të pritshëm për sa kohë që ato fiksohen mirë dhe ushqehen shpesh.

Por, nëse ushqeheni me gji dhe i porsalinduri po fiton peshë ngadalë ose në kundërshtim, ai mund të mos marrë mjaft qumësht gjiri shkruan verywellfamily, transmeton GazetaShneta.

Të gjithë foshnjet rriten me ritmin e tyre, por shtimi i peshës së foshnjës ka tendencë të ndjekë një model mjaft të qëndrueshëm.

Të porsalindurit me gji mund të humbin deri në 10% të peshës së tyre të lindjes gjatë javës së parë.

Ekzistojnë një numër arsyesh pse fëmija juaj mund të mos marrë mjaftueshëm qumësht gjiri për të fituar peshë në mënyrë të vazhdueshme. Disa nga këto përfshijnë:

Ushqimi i rrallë i gjirit

Ushqeni me gji të porsalindurin të paktën çdo dy deri në katër orë gjatë ditës dhe natës për gjashtë deri në tetë javët e para.

Dhimbje ose siklet

Nëse foshnja juaj nuk është e rehatshme për shkak të një dëmtimi në lindje ose një infeksion të tillë si kërc në gojë, ajo mund të mos ushqehet me gji mirë, dhe për këtë arsye ajo mund të fitojë peshë ngadalë.

Furnizimi i qumështit të gjirit është i ulët

Disa nëna mund të kenë një vonesë në fillimin e prodhimit të qumështit të gjirit, që do të thotë se prodhimi është ose i ngadaltë ose vonë./GazetaShneta/