Pse ndodhin dhembjet e tmerrshme e shpinës te shtatzënat

2018-07-26 në ora 10:49

Zakonisht, dhembjet e lindjes ndihen në pjesën e abdomenit. Por, disa gra kanë dhëmbje intenzive të shpinës.

Çfarë është dhembja e shpinës gjatë lindjes?

Duhet të ceket se këto dhembje janë shumë të mëdha dhe të padurueshme.

Dhembja e madhe në pjesën e poshtme të shpinës gjatë lindjes, që mund të ndjehet gjatë dhe në mes të kontraktimeve dhe ndodh zakonisht kur pjesa e pasme e kokës së bebes shtyp pjesën e poshtme të shpinës së nënës, përcjell Gazeta Shneta.

Por, mund të jenë edhe arsyet e tjera për dhembjet e këtilla të shpinës, e ato janë:

1. Pozita e kokës së bebes – kur fëmija në bark e ka kokën të kthyer nga stomaku juaj dhe bën presion me pjesën e pasme të kokës.

2. Mbipesha – ose obeziteti mund të ketë ndikim në fundshpinë.

3. Skolioza – Shpina e shtrembëruar e nënës mund të sjellë dhimbje në fundshpinë dhe të shkaktojë dhimbje të shpinës gjatë lindjes.

4. Qëndrimi në mënyrë të gabuar – nëse nëna qëndron në pozita të papërshtatshme, kryqëzonn këmbët ose i mbledh shumë kur ulet./GazetaShneta

Kliko këtu për t’u informuar me testin që duhet ta bëjë secila nënë shtatzënë për të konfirmuar se shëndeti gjenetik i foshnjës në ardhje është në rregull.