Psikologët: këtë gjë, mos guxoni t’ia thoni një gruaje gjatë lindjes!

2017-04-26 në ora 20:29

Kur mendoni të lindni, mendimi juaj i parë pa dyshim do të jetë pakoja e vogël e gëzimit që po sjellni në botë.

Por, shanset janë, se imazhi mund të zëvendësohet shpejt me një nga dhimbjet, për shkak të mamive duke bërtitur “shtyjë, shtyjë më fort”, ndërsa i vogli shfaqet, transmeton Gazeta Shneta.

Megjithatë, një ekip i mamive, duke u bazuar në psikologji, po synojnë ta ndryshojnë këtë perceptim, shkruan The Sun.

Në vend që të mendojnë për forcën dhe shtytjen e fuqishme, ato thonë të kundërtën: ngadalësoni dhe mos shtyni, të paktën derisa trupi juaj t’ua tregoj një gjë të tillë.

Ato besojnë se qasja e tyre më e butë mund t’i shpëtojë mijëra gra nga vuajtja e lotëve dhe komplikimeve të tjera të këqija, të ngjashme si dëmtimet nervore.

Pesha e foshnjës mbështetet në bark, ndërsa graviteti dhe fiziologjia natyrore e trupit përdoren për të ndihmuar mamanë të dorëzojë fëmijën e saj.

Duke adoptuar këtë qasje të re, ekipi në Medway NHS Foundation Trust në Kent, kanë arritur të ulin lotët në tre të katërtën nga mesatarja kombëtare, prej gjashtë për qind në vetëm një për qind.

Lotët e rënda mund të kenë një ndikim të madh jo vetëm për shëndetin fizik të një mami, por edhe për mirëqenien e saj psikologjike.

Shërimi i dhimbshëm mund të dëmtojë vetëbesimin e tyre dhe marrëdhëniet e tyre, me fëmijën e tyre të porsalindur dhe partnerin e tyre.

Kjo është një arritje e madhe për ekipin dhe fushën e kujdesit të lindjes.

Cathy Warwick, shefi ekzekutiv i Kolegjit Mbretëror të Mamive, tha: “Kjo tregon vetëm atë që mund të arrihet nga mamitë dhe kolegët e tyre që punojnë së bashku.

“Ky përkushtim, inovacion dhe vendosmëri do të ndihmojë shërbimet e lindjes kudo për të ofruar një kujdes më të sigurt, më të mirë dhe vazhdimisht të përmirësuar”./Gazeta Shneta/