Rezonanca magnetike shumëngjyrëshe mund të ndihmojë me zbulimin e sëmundjeve

2017-09-20 në ora 14:17

Tashmë me rezonancë magnetike mund ta detektojmë edhe sëmundjen

Studiuesit në Shkollën e Mjekësisë të Universitetit Western Reserve kanë zhvilluar një metodë që mund të bëjë imazhe rezonancë magnetike në shumë ngjyra, transmeton Gazeta Shneta.

Teknikat aktuale të rezonancës magnetike mbështeten në një agjent të vetëm kontrasti të injektuar në venat e pacientit për të gjallëruar imazhet.

Metoda e re mund t’u lejojë mjekëve të përcaktojnë karakteristika të shumta të organeve të brendshme të një pacienti në një rezonancë magnetike të vetme.

Strategjia mund të shërbejë si një mjet kërkimi dhe madje të ndihmojë diagnozën e sëmundjes./Gazeta Shneta/