Sa zgjat ovulacioni tek femrat, dritarja e fertilitetit që ju ndihmon në ngjizjen e shtatzanisë

2022-05-11 në ora 20:55

Nëse po përpiqeni të mbeteni shtatzënë, është e dobishme të dini kur keni ovulacion.

Ovulacioni është kur një vezë lirohet nga një vezore. Periudha juaj e ovulacionit zgjat nga 12 deri në 48 orë, shkruan Very Well Family përcjell Gazeta Shneta.

Megjithatë, meqenëse spermatozoidet janë të qëndrueshme dhe mund të mbijetojnë në traktin riprodhues të femrës për rreth 72 orë, ju mund të mbeteni shtatzënë diku nga pesë ditë para ovulacionit deri në një ditë pas ovulacionit.

Kjo periudhë njihet si dritarja juaj pjellore. Koha e marrëdhënies intime gjatë kësaj periudhe fertile gjashtëditore ju bën shumë më të prirur për të mbetur shtatzënë, sipas hulumtimeve.

Ndjekja e ovulacionit për të gjetur dritaren tuaj pjellore

Ka shumë metoda të gjurmimit dhe parashikimit të ovulacionit, kështu që mund të përpiqeni të kuptoni se kur jeni më fertile.

Një kalkulator i ditës së ovulacionit mund të japë një vlerësim, por nuk është gjithmonë metoda më e saktë, veçanërisht nëse keni perioda të parregullta.

Disa mënyra për të provuar të përcaktoni me saktësi periudhën tuaj të ovulacionit në shtëpi përfshijnë komplete parashikuese të ovulacionit pa recetë, skicimin e temperaturës bazale të trupit dhe kontrollin për mukus pjellor të qafës së mitrës.

Për të mësuar më shumë rreth komplikimeve të shtatzënisë KLIKO KËTU.

Kompletet e parashikuesit të ovulacionit rrisin mundësinë tuaj për të mbetur shtatzënë me 40%, sipas një rishikimi të hulumtimit.

Çdo komplet vjen me pesë ose më shumë shirita testimi ose shkopinj, dhe prodhuesit zakonisht rekomandojnë që të testoni urinën tuaj për disa ditë deri në ovulimin tuaj të dyshuar.

Kjo e bën këtë metodë potencialisht të kushtueshme, veçanërisht nëse keni perioda disi të parregullta dhe duhet të bëni teste për shumë ditë (ose muaj) në fund.

Ndër metodat pa kosto të gjurmimit të ovulacionit në shtëpi, kontrollimi i strukturës së mukusit të qafës së mitrës mund të funksionojë më mirë.

Sipas hulumtimit, gratë që kishin mukozë të qafës së mitrës të rrëshqitshme, të ngjashme me të bardhën e vezës (e lidhur me periudhën tuaj të ovulacionit) kishin dy deri në tre herë më shumë gjasa për të mbetur shtatzënë sesa ato që kishin sekrecione të pakta ose mungesë të mukozës.

Të kuptuarit e shkencës pas fertilitetit pasi lidhet me kohën e ovulacionit është e dobishme nëse po përpiqeni të keni një fëmijë. /Gazeta Shneta/