Secila grua mbi të 40-at duhet ta përdorë këtë vaj esencial çdo ditë!

2017-05-23 në ora 13:50

Të dyzetat janë një periudhë kur ka më shumë gjasa që gratë të përjetojnë disa ndryshime fizike, psikologjike dhe emocionale. Shenjat e plakjes ndodhin në trupin tuaj, siç janë stresi, reagimet e nxehta dhe kujtesa e reduktuar.

Për shumë vite, vaji i sherbelës është përdorur për të lehtësuar simptomat e pakëndshme që shfaqen si pasojë e menopauzës. Pra, nëse jeni grua mbi 40, ju jeni në vendin e duhur, sepse sot ne do të paraqesim disa përfitime nga vaji i sherbelës dhe këshilla se si ta përdorni këtë vaj.

Për shumë vite, vaji i sherbelës është përdorur për të lehtësuar simptomat e pakëndshme që shfaqen si pasojë e menopauzës. Pra, nëse jeni grua mbi 40, ju jeni në vendin e duhur, sepse sot ne do të paraqesim disa përfitime nga vaji i sherbelës dhe këshilla se si ta përdorni këtë vaj.

Balancon hormonet

Vaji ka estrogjenet dietike në përmbajtjen e saj, të marra nga bimët. Ata njihen si fistrogjene natyrore dhe luajnë një rol thelbësor në rregullimin e niveleve të estrogjenit dhe promovimin e shëndetit të mitrës. Përderisa ne jetojmë, ne jemi të ekspozuar ndaj rritjes së rrezikut të kancerit, kështu që është me rëndësi të madhe për ta mbajtur mitrën të shëndetshme në mënyrë që të ulim rrezikun e kancerit të mitrës dhe atij ovarian
Ndihmon në dhimbjet menstruale

Vaji ka aftësinë për të lehtësuar simptomat e PMS, luhatjes së humorit, dhimbjet e barkut, fryerjen e barkut dhe për të zvogëluar urinë. Mund të funksionojë si antispazmatik dhe të zvogëlojë frekuencën e spazmave dhe kontraktimeve që ndodhin në mitër. Mund të lehtësojë impulset nervore dhe të lehtësojë dhimbjen e stomakut dhe dhimbjen e kokës.

Universiteti Oxford Brooks kreu një studim që tregoi se vaji i sherbelës në aromaterapi mund të zvogëlojë dhimbjen fizike, ankthin dhe frikën tek gratë gjatë lindjes. Në mënyrë që të lehtësoni dhimbjet menstruale.

Parandalon infeksionet

Një studim i vitit 2015 tregoi se ky vaj esencial mund të trajtojë në mënyrë efektive plagët dhe infeksionet e lëkurës kur aplikohen në vend të caktuar. Ajo ka veti të fuqishme antiseptike dhe antimikrobiale, si dhe mund të luftojë shtamet bakteriale. Sidoqoftë, nuk duhet të aplikoni shumë prej tij në një plagët e hapura. Ne ju rekomandojmë të përdorni vetëm 5 pika.