Seksi anal gjatë shtatzënisë, gjithçka që duhet të dini

2018-06-08 në ora 08:09

Shtatzënia është një kohë e trazirave emocionale dhe një epsh i pangopur. Hormonet tuaja janë duke u ndezur, dhe ju keni më shumë dëshirë se sa prisni, madje edhe me një karamele në furrë.

E vetmja mënyrë e veprimit është që të keni marrëdhënie seksuale. Por, ndërsa përparoni gjatë shtatzënisë, nuk është e këshillueshme të keni seks vaginal. Pra, opsionet janë të kufizuara në stimulim, ose nëse jeni tip pak aventuresk: seks anal.

Shumica e gjinekologëve dhe ekspertëve besojnë se ju mund sigurtë të vazhdoni të kënaqni epshin tuaj, edhe kur jeni shtatzënë. Në fakt, ekziston një mit që  qarkullon në lidhje me seksin që mund të shkaktojë kontraktime dhe madje të zgjojë procesin e lindjes. Megjithatë, përderisa doktori mendon se shtatzënia po përparon  normalisht dhe nuk konsiderohet rrezik i lartë, mund të gëzosh seksin vaginal të sigurt, transmeton Gazeta Shneta.

Nëse rasti juaj është një shtatzëni me rrezik të ulët ose normale, ju mund të gëzoni një jetë seksuale aktive derisa uji juaj të prishet. Megjithatë, ju duhet të merrni masa paraprake shtesë në qoftë se jeni një tip më aventurier dhe doni të provoni depërtimin anal.

Megjithëse seksi vaginal konsiderohet të jetë jashtëzakonisht i sigurt gjatë shtatzënisë, hormonet e ndezur dhe epshi i pangopur mund t’ju shtyjë të provoni alternativa më të spikatura dhe më emocionuese.

Pra, nëse jeni duke provuar seksin anal për herë të parë, duhet të mendoni të prisni deri pas dorëzimit tuaj. Ju jeni shtatzënë, prandaj mos e konsideroni të provoni diçka të re gjatë shtatzënisë. Megjithatë, nëse keni provuar seksin anal në të kaluarën, dhe ju pëlqeni përvojën, mund të keni seks anal gjatë shtatzënisë./Gazeta Shneta/