Seksualiteti: 8 gjërat që çdo femër duhet t’i dijë

2017-03-16 në ora 17:13

Kënaqësia seksuale është një nga çelësat për te pasur një jetë sa më të mirë dhe me harmoni. Po a e dini çfarë duhet të bëni që të arrini këtë kënaqësi?

1. Flisni në shtrat

Kjo jo vetëm do e eksitoje parterin, por edhe juve. Flisni qetësisht për gjerat qe ju pëlqejnë.

2. Tregohuni të duruara

Pas një raporti seksual, meshkujt kane një periudhe reflektimi, prandaj ju duhet te tregoheni me te duruar me te.

3. Të stimuloni? Pse jo…

Te stimuloni një orgazëm nuk është me patjetër  te jesh ne shërbim te tjetrit. Te stimuloni kënaqësinë mund t’iu ndihmoje te çliroheni dhe t’i lini gjerat te rrjedhin vete.

4. Planifikoni gjithçka

Edhe pse askush nuk ka qejf te planifikoje një raport seksual, kur ke angazhime familjare apo profesionale ndonjëherë është e vështirë te gjesh kohen dhe energjinë e duhur për disa momente intime.

5. Frymëzohuni nga filmat apo librat

6. Kujdes me alergjitë

7. Refuzoni dhimbjen

8. Mos i ndrydhni “zhurmat” apo “britmat”

Seksi nuk duhet të shkaktojë dhimbje.

Pozitat e caktuara seksuale mund të shkaktojnë dhembje të vogël, por në përgjithësi seksi duhet të jetë kënaqësi dhe të mos asocojë me dhimbje. Shumë femra vuajnë qetë nga marrëdhëniet seksuale me dhimbje sepse kanë turp të kërkojnë ndihmë, e në fakt duhet që sa më shpejt të konsultohen me gjinekologun për të gjetur zgjidhje për këtë problem.