Si ta bëni qumështin e gjirit të shijojë si ‘milkshake’-u i bananes

2018-02-12 në ora 18:05

Nënave që ushqejnë me gji, në një intervistë me gazetën britaneze ‘Metro’, u është treguar mënyra shkencore se si të veprojnë nënat gji dhënëse që qumështi i tyre të ngjasojë në shije me ‘milkshake’ të bananes.

Krejt çka ato duhet të bëjnë është të përtypin bananen për një periudhë kohore prej një oresh apo më pak përpara kohës së gji dhënies, kanë zbuluar shkencëtarët.

Qumështit të gjirit mund t’i jipen shije të tjera në të njëjtën mënyrë. Në testet e këtij studimi, gratë ishin në gjendje që t’i jipnin qumështit të gjirit shije mentolli, fare qimnoni dhe jamballi, transmeton Gazeta Shneta.

Hulumtuesit zbulojnë se pasuria e llojeve të shijeve në qumështin e gjirit është mënyra më e mirë që fëmijët t’i provojnë ushqimet e reja pas gjashtëmujorit.

Studimet e mëparshme kanë sugjeruar se ajo çfarë nëna konsumon mund të ndikojë në preferencat e ushqimeve tek bebi i saj./Gazeta Shneta/