Si të fitoni peshë në mënyrë të shëndetshme, gjatë shtatzënisë

2017-04-18 në ora 14:49

Nëse jeni duke planifikuar një shtatzëni, jeni duke hyrë në tremujorin e dytë me fëmijën tuaj të parë, apo jeni duke menduar për një fëmijë të tretë, ndoshta keni menduar për shtimin e peshës dhe vështirësitë e saj.

Rekomandimet e fundit për shtimin e peshës për shtatzëninë nga Instituti i Mjekësisë u liruan në vitin 2009. “Çdo grua duhet të fitojë një peshë të caktuar në mënyrë që të gjej balancim gjatë shtatzënisë. Gjatë gjithë shtatzënisë nevojitet vetëm 300 kalori shtesë në ditë.”, thotë Celeste Durnwald asistente e obstetrikës dhe gjinekologjisë në Spitalin e Universitetit të Pensilvanisë shkruan FitPregnancy, transmeton Gazeta Shneta.

Me siguri se keni dëgjuar se shtimi i peshës gjatë shtatzënisë mund të çojë në drejt zhvillimit të diabetit, përveç kësaj, juve gjithashtu mund t’iu kanoset rreziku për çrregullimet hipertensionale të shtatzënisë.

Fitimi i tepërt i peshës gjatë shtatzanisë mund të çojë përfundimisht në një fëmijë më të madh, duke e ditur se fëmijët më masë më të madhe mund të kenë gjasa më të mëdha që të kenë probleme me sheqer, shtypje të ulët të gjakut apo anomali tjera metabolike.

Dr. Durnwald ka bërë disa rekomandime të cilat do të paraqiten më poshtë.

Stërvitjet e lehta 30 minutëshe si ecja ose noti tri  ditë në javë me qëllim të përfitimeve shëndetësore.

Rekomandimi tjetër ishte takimi me një mjek diete, me qëllim të planifikimit të një diete të shëndetshme.

Në vend të lëngjeve të pemëve, hani pemët pasi që përmbajnë sasi më të ulët sheqeri./Gazeta Shneta/