Si të flisni me fëmijët rreth sulmeve terroriste, sipas Institutit të Shëndetit Mendor të Fëmijëve

2017-05-23 në ora 13:13

Terrorizmi është një prej kërcënimeve më serioze më të cilat përballet shoqëria sot në botë, por një nga pjesët më të  vështira që kanë të bëjnë me sulme është shpjegimi i tyre për fëmijët.

Ju nuk dëshironi t’i trembni fëmijët pa nevojë, por në të njëjtën kohë është e rëndësishme që ata ta kuptojnë, transmeton Indeksonline.

Ndërsa Instituti Mendor i Fëmijëve, ka publikuar tashmë këshillat për të ndihmuar prindërit të flasin me fëmijët e tyre në lidhje me terrorizmin:

1)Dëgjoni me kujdes për frikën dhe shqetësimet e tyre

-Është e rëndësishme për t’u siguruar se shqetësimet e tyre janë dëgjuar dhe nuk janë lënë si të parëndësishme dhe se ju jeni shqetësuar për këtë.

2)Siguroni aty rehati

Është e rëndësishme që t’u përkujtohet fëmijëve se ata janë të sigurt dhe të rrethuar nga siguria.

3)Ndihmoni të gjejnë këshilla dhe mbështetje./Indeksonline/