Si të kujdeseni për foshnjat e parakohshme

2019-08-19 në ora 17:43

Të kujdesesh për binjakët është e vështirë dhe më e vështirë është nëse binjakët e tu lindin para kohe.

Të jesh nënë e binjakëve, që lindën para kohe nuk ishte e lehtë për mua, por unë ia arrita disi. Të vegjlit e mi do t’i mbushin tre muaj së shpejti – Unë nuk mund të besoj se si koha fluturoi kaq shpejt thotë nëna e binjakëve për parenting.firstcry.

Të jesh nënë për herë të parë dhe po ashtu për dy fëmijë është një përvojë e shkëlqyeshme por përgjegjësia që vjen me të nuk mund të minohet.

Ëhtë shumë e vështirë që një nënë e re të kujdeset për bebet e saj pasi ajo nuk ka pothuajse asnjë përvojë. Të përpiqesh të përshtatesh në një rutinë të re dhe të kesh netë pa gjumë nuk është e thjeshtë. Por gradualisht, mësojmë ndërsa kalojmë kohën me fëmijët tanë transmeton historin Gazeta Shneta.

Këtu janë disa gjëra që duhet të ndiqni ndërsa kujdeseni për një fëmijë të parakohshëm.

-Lani duart tuaja tërësisht përpara se të prekni fëmijën tuaj ose ta ngrini në krah. Gjithashtu, mbajeni shtëpinë tuaj gjithmonë të pastër dhe pa pluhur.

-Sterilizoni shishet e ushqimit tërësisht.

-Gjithmonë mbështilleni mirë fëmijën tuaj pasi ai është i parakohshëm dhe është shumë i ndjeshëm. Ju nuk duhet ta ekspozoni atë në temperatura shumë të ftohta ose të nxehta.

-Kini durim mos e krahasoni rritjen e foshnjës tuaj me një fëmijë të lindur me kohë të plotë.

-Mbani gjurmët e kohës së ushqyerjes. Mos e tejkaloni 3 orë hendekun midis secilës ushqim, gjë që është shumë e rëndësishme në rritjen e fëmijës tuaj.

-Gjithmonë bëj që fëmija juaj të flejë pranë jush. Mos e bëni atë të flejë në një djep apo një krevat fëmijësh.

Jepni fëmijës tuaj të gjithë dashurinë që i nevojitet dhe ngrohtësi shtesë, sepse ai është shumë i ndjeshëm për këtë botë të jashtme.

Kujdesuni për fëmijën tuaj dhe veten tuaj dhe bëni një jetë të shkëlqyeshme përpara me vogëlushin tuaj!/Gazeta Shneta/