Si të ngeleni shtatzënë shpejtë, këshilla që askush nuk ua tregon

2018-06-11 në ora 15:39

Nëse keni probleme me koncepsionit, ajo çfarë rekomandohet të bëhet është një vizitë për ndonjë këshillim parprak tek gjinekologu. Profesionisti shëndetësor mund t’iu sugjerojë disa zgjedhje të shëndetshme që mund t’iu sigurojnë një shtatzëni të suksesshme.

Megjithatë, ekzistojnë disa këshilla më pak të dëgjuara më parë, të cilat mund t’iu ndihmojnë të ngeleni shtatzënë mjaft shpejtë, transmeton Gazeta Shneta.

Një studim i botuar në revistën “Human Reproduction”, gjeti një lidhje midis ushqimeve me yndyrë të ulët dhe ovulacionit.

Ata arritën të vërenin se gratë që konsumojnë qumësht pa yndyrë apo me sasi të ulët janë më të prira që të kenë një konceptim të suksesshëm. Përkundër kësaj, gratë që konsumonin qumësht me yndyrë, iu shtohej shansi që të ngeleshin shtatzënë.

Është e rëndësishme gjithashtu të dihet edhe për lubrifikantët, ngase disa nga ta mund të shkaktojnë ngadalësimin e procesit të depërtimit të spermatozoidii, derisa disa nga ta mund ta mbysin atë.

Zgjidhni njërin nga të cilët ka impakt më të vogël në funksionalitetin e spermës./Gazeta Shneta/