Si të veproni me bebet që kërkojnë të rrijnë vetëm me nënat

2018-06-07 në ora 10:41

E keni fëmijën që nuk do të rrijë me askënd tjetër përpos me juve?

Shumicën e rasteve fëmijët mësohen vetëm me nënat e tyre dhe fillojnë të qajnë sapo ato largohen nga dhoma apo edhe nuk i japin vëmendje, përcjell GazetaShneta.

Ky është një problem i madh për nënat dhe që mund të menjanohet me pak punë e ushtrime me beben tuaj.

#1 – Rrini të qetë: Bebja juaj mund të kuptojë veprimet e trupit tuaj shumë mirë. Mënyra se si ju reagoni ndaj një situate dhe dhe mënyra se si shpreheni  i tregon shumë fëmijës.

Kur fëmija fillon të kapet për  ju, mos i jepni shumë vëmendje. Nëse nuk është në ndonjë rrezik të lëndohet, mos iu afroni menjëherë sa ju thërret. Veproni sikur nuk po ndodh asgjë jo r zakonshme dhe jepni kohë fëmijës të qetësohet.

Kur fëmija është duke luajtur afër jush, ju shikon çdo minutë që të sigurohet se jeni aty. Mos i jepni edhe ju vëmendjen e njejtë, por shikoni punët tuaja dhe lëreni të kalojë një kohë para se ta ktheni kokën për ta parë.

#2 – Kini durim dhe leni gjërat të rrjedhin vetë. Fëmijës tuaj do t’i duhet pak kohë për të kaluar nga të qenit i lidhur me ju në pavarësi.

#3 – Bëni një rutinë ditore. Gjeni kohën që fëmija juaj të takojë njerëz të rinj çdo ditë.

Kur fëmija është shumë i lidhur me nënën, çdo fytyrë e re ose e panjohur mund të shkaktojë shqetësim. Në vend që ta detyroni të mësohet, ju duhet ta shëtisni jashtë ku ka njerëz, në baza ditore, në mënyrë që të shohë sa më shumë fytyra të reja çdo ditë.

#4 – Bëjeni gradualisht. Çkado që ju mundoheni ta sforconi te fëmija juaj, rrezikoni të ju kthehet më keq.

Ndihmoni fëmijën ta kuptpjë se të huajt  nuk janë të rrezikshëm. Përshëndetni njerëzit dhe bëni që edhe fëmija ta bëjë të njejtën. Nëse dikush i afrohet fëmijës, sigurni fëmijën se kjo është njëgjë e mirë

#5 – Luani lojën e fshehjes. Kjo lojë është një mënyrë shumë e m irë për ta mësuar fëmijën tuar konceptin e fshehjes dhe qlndrueshmërisë.

Filloni duke fshehur fytyrën tuaj me dorë. Sapo fëmija të fillojë të mësohet me ideni, fshehni objekte të ndryshme duke fshehur prapa jush. Më pas mund të avanconi duke u fshehur edhe vetë në një distancë jo shumë të largë, dhe inkurajoni fëmijën të vijë të ju gjejë.

#6 – Rrini të lumtur me të tjerët. Si reagoni ju afër tjerëve do ta mësojë fëmijën tuaj shumë për të huajt. Përkujdesuni që t’i tregoni fëmijës se ka njerëz që ju bën të ndiheni të sigurt dhe rehat./GazetaShneta