Simptomat e mëdha gjatë shtatzënisë që asnjëherë nuk duhet t’i injoroni

2018-03-11 në ora 07:15

Edhe nëse keni lexuar shumë rreth shtatzënisë dhe u kanë folur nënave të tjera rreth simptomave të shtatzënisë, do të keni raste kur ju pyesni nëse ajo që ndjeheni është normale apo jo.

Simptomat e mëposhtme të shtatzënisë duhet të vendosin disa shenja më alarmuese. Nëse i përjetoni ato, duhet menjëherë të telefononi maminë, mjekun apo spitalin, transmeton Gazeta Shneta.

Keni dhimbje në mes?

Këto dhimbje janë zakonisht të rënda dhe të mprehta, me ose pa vjellje, mund të thotë disa gjëra për shëndetin tuaj:

-Dispepsi të rëndë.

-Urth.

-Helmim nga ushqimi.

Nëse jeni në tremujorin e dytë të shtatzënisë këto shenja mund të tregojnë se keni para-eklampsi.

Nëse keni dhimbje në pjesën e poshtme të barkut, atëherë kjo nuk është ndonjë shenjë serioze, po mund të keni tërhequr një ligament të shtrirë apo diçka të ngjashme./Gazeta Shneta/