Sindroma e vezoreve policistike, simptomat dhe rreziqet që sjell gjatë shtatzënisë

2021-02-18 në ora 16:44

Sindroma e vezoreve policistike (PCOS) është një çrregullim endokrin dhe një ndër shkaqet e zakonshme të infertilitetit tek gratë.

Tek kjo sindromë, hormonet që ndikojnë në sistemin riprodhues janë anormale, duke çuar kështu në ovulim të parregullt shkruan VeryWellFamily, transmeton GazetaShneta.

Mësoni më shumë rreth komplikimeve gjatë shtatzënisë KËTU

Shenjat dhe simptomat e zakonshme të sindromës së vezoreve policistike përfshijnë:

-Rritja e vazhdueshme e qimeve,

-Akne,

-Amenorrhea (mungesa e ciklit menstrual)

-Obeziteti

Shtatzënia dhe sindroma e vezoreve policistike

Foshnjet e lindura nga gratë me PCOS kanë një rrezik në rritje dhe disa komplikime, duke përfshirë:

-Diabeti gestacional,

-Hipertensioni,

-Preeklampsia,

-Lindje e parakohshme

Arsyja që ndërlidhet me këto rreziqe mund të vijë nga mbipesha apo rezistenca ndaj insulinës./GazetaShneta/