Studiuesit tregojnë ndikimin e ‘smartfonëve’ te fëmijët

2017-04-16 në ora 10:07

Studimi në Raportet Shkencore tregon se çdo orë e kaluar duke bërë një prekje në ditë ishte e lidhur me 15 minuta reduktim të gjumit.

Megjithatë ishte edhe ana pozitive, ata që bëjnë prekjen e ekranit zhvillojnë më shpejtë aftësitë e tyre motorike shkruan BBC News, transmeton Gazeta Shneta.

Një studim i bërë nga Universiteti i Londrës, pyeti 715 prindër të fëmijëve nën tre vjeç përreth kësaj çështje. Studimi tregoi se 75% e të vegjëlve e kishin bërë një prekje ekrani në baza ditore, me 51% të atyre në mes të 6 dhe 11 muajsh dhe 92% të atyre që ishin në mes 25 dhe 36 muajve.

Dr Tim Smith, një nga hulumtuesit, tha: “Nuk është shifër e madhe kur fëmija juaj fle 10-12 orë në ditë në total, pasi që çdo minutë ka rëndësi në zhvillimin e tyre.”

“Derisa të dimë më shumë rreth ndikimit të këtij procesi në gjumin e fëmijës, pajisjet smart me ekran ‘touch’ nuk duhet të ndalohen tërësisht”, shtoi Dr Anna Joyce, hulumtuese për zhvillim në Universitetin Coventry.

Kjo nënkupton se studimi nuk jep ndonjë rezultat definitiv rreth kësaj çështje./Gazeta Shneta/