Taket ua shtrembërojnë këmbët, por dëmtojnë edhe diçka tjetër

2017-05-24 në ora 09:01

Kishte një kohë kur nuk shihnit dot dizajnuesen Victoria Beckham pa një palë take.

E ishte befasuese kur ajo pohoi për Telegrpah se “Thjeshtë nuk mund të punojë dot me take më”.

Por, pediatër të ndryshëm tashmë kanë sjell një listë të efekteve anësore që mund të kenë dhënë takat tek shëndeti i këmbëve .

Këpucët e larta mund të çojnë në dëmtimin e majave të gishtërinjeve,  shtrembërimin e këmbëve e po ashtu dhe dëmtojnë thonjtë.

Taket po ashtu krijojnë lëkurë të vështirë në pjesën e poshtme të këmbës, ndryshojnë formën e këmbës dhe ndikojnë në lëndimin e gjunjëve tuaj.

Veç tjerash bartja e takave teksa jeni në moshën rinore, mund të sjell ndikim në jetën tuaj të mëvonshme, përcjellë Klan Kosova.

Sipas një studimi të bërë në Stanford, thuhet se taket mund të dëmtojnë nyjet e gjurit dhe mund të rrezikojnë shëndetin nga osteoartriti.

Se takat mund të sjellin probleme të ndryshme fizike e kanë konfirmuar edhe nga Shërbimi Shëndetësor Ndërkombëtar.