A do të jetë marrëdhënia e njejtë e çiftit edhe pas lindjes së fëmijës

2019-10-08 në ora 13:51

Nuk mund të thuhet plotësisht që ndryshon,sepse ndikohet nga faktorët e tjerë.Andaj, këtu mund ta gjeni përgjigjjen tuaj.

Ardhja në jetë e fëmijës mund të ndikojë drejtpërsëdrejti edhe në marrëdhënien në cift. Të mos harrojmë se nënat e reja shpenzojnë energji për ushqyerjen me gji si edhe netët pa gjumë.

Por a ndryshon marrëdhënia në cift pas lindjes?

Të mos themi që nuk ndryshon. Sigurisht që lodhja dhe pagjumësia ndikojnë edhe në mënyrën si menaxhohen problemet e përditshme. Zakonisht ciftet që kanë mungesë gjumi. Nënat që nuk pushojnë kanë tendencën të irritohen më shpejt dhe për pasojë të përjetojnë edhe marrëdhënie të stresuara. Pra, nëse përgjegjësitë pas lindjes së fëmijës nuk ndahen edhe marrëdhënia në cift do të ndryshojë.

Të mos harrojmë se nëna e re nga natyra është e prirur të përjejtojë ankth, i cili do të agravohet me lodhjen dhe pagjumësinë.

Si ta bëjmë një marrëdhënie në cift të funksionojë më mirë pas lindjes?

Normalisht të koordinoheni! Të ndani përgjegjësitë dhe mbi të gjitha (kjo vlen për nënat e reja) të kërkoni ndihmë!

Nuk ka asgjë të gabuar të pranoni se keni nevojë për dikë afër të bëjë dicka për ju. Kështu jo vetëm marrëdhënia në cift por edhe ju si nënë do të jeni më të qeta. Më të gatshme t’i shërbeni fëmijës me ato që ka nevojë.

Të mos harrojmë se në disa cifte, në raste ekstreme marrëdhënia ka gjeneruar në një të dhunshme. Kjo ndodh kur presioni dhe frika për të përballuar rolin e ri është i madh. E mbi të gjitha ndodh tek ato cifte të cilat nuk kanë pasur përgjithësisht marrëdhënie të lumtur.

Por…

Ajo që është më e rëndësishmja:

Marrëdhënia në cift pas lindjes ndryshon edhe për mirë. që do të thotë nëse një nënë gjen një partner të gatshëm për të dhënë ndihmë do të ndihet më mirë. më e qetë dhe për pasojë edhe me e lumtur.

Dhe mos harroni

“Nene e lumtur, familje e lumtur!”/ botaegruas

Për të mësuar më shumë për komplikimet në shtatzëni Klikoni KËTU.