Teshtimat gjatë shtatzënisë, çfarë duhet të dini

2018-05-29 në ora 21:51

Numri i shtuar i teshtimave gjatë shtatzënisë është krejtësisht normal, duke eliminuar mendimin se nuk po shkon diçka mirë me shtatzëninë.

Megjithatë, tri arsyet kryesore të teshtitjes gjatë kësaj periudhe janë gripi, alergjitë dhe pluhurat e shtëpisë.

Pasi keni konsumuar ndonjë ushqim, si për shembull pjeshkat të cilat kanë një push në lëkurën e tyre, mundësitë për të teshti janë të mëdha.

Nëse ngacmimet e hundës aq të shpeshta sa shkaktojnë një shqetësim për nënën, atëherë duhet të konsultoheni me mjekun tuaj.

Dhe pse zakonisht nuk është një problem, gjatë shtatzënisë, teshtima është një tregues se personi vuan nga një sëmundje e fshehtë e cila mund të dëmtojë fëmijën.

Teshtima mund të jetë një shqetësim për faktin se shtriq disa ligamente duke shkaktuar dhimbje therëse, dhe nëse nëna nuk është rehat dhe e stresuar dhe fëmija nuk është i qetë./pernenat.al/