Tetë arsye shëndetësore pse duhet të bëni seks më shpesh

2017-05-24 në ora 08:37

Nuk ka gati asgjë që nuk kontribuon për disponim të mirë dhe ofron aq shumë qejf.

Çka vlen të diskutohet është se si jeta aktive seksuale injorohet, transmeton Gazeta Shneta.

Këtu janë 8 arsye pse ju nuk duhet ta injoroni jetën tuaj seksuale.

Ju sëmureni më shpesh

Nëse ju nuk bëni seks për një kohë të gjatë, sistemi juaj imunitar dobësohet. Viruset pastaj kanë punë shumë të lehtë që të shpërndahen në trup dhe ju mund të ftoheni ose të ju bie gripi shumë më lehtë. Pra, duke bërë seks më shpesh, ju nuk keni nevojë ta nxirrni çajin tuaj nga dollapi.

Niveli juaj i stresit rritet

Seksi është mënyrë shumë e mirë për të reduktuar nivelin e stresit. Kur bëni seks rregullisht ju e reduktoni nivelin e hormoneve të stresit dhe ju ndiheni të relaksuar në përditshmëri. Pa këtë gjë shumë të rëndësishme ju mund të bëheni bombë që shpërthen.

Është më vështirë për ju që të eksitoheni

Është e veshtirë të besohet, por është e vërtetë: Nëse ju nuk e praktoni shpesh, është shumë e vështirë të eksitoheni. Meshkujt përjetojnë probleme për të pasur ereksion dhe është e vështirë për femra të përjetojnë orgazëm. Kështuqë, ju duheni të kujdeseni që të jeni gjithnjë në aksion.

Ëndrrat tuaja ndryshojnë

Disa njerëz e kuptojnë se ëndërrat e tyrë kanë ndryshuar kur jeta e tyre seksuale është në shuarje e sipër. Mund të jetë që ju filloni të ëndërroni për seks dhe orgazma në gjumë.

Përgjatë kohës ju humbni dëshirën për të bërë seks

Nëse trupi juaj e kupton se ju po e zgjatni periudhën e ‘pushimit’ në ndjeshmërinë seksuale, prodhimi i hormoneve të seksit reduktohet. Ju ndiheni më pak të prirur për të bërë seks nëse keni qenë jo aktiv për një kohë. Përpos kësaj, libido juaj do të jetë ndryshe dhe kjo është si pasojë që hormone tuaja të seksit po zhduken.

Do të ndjeni më shumë distancë mes juve dhe partnerit tuaj

Kur një çift nuk ‘flenë shpesh bashkë, distance mes tyre rritet. Ju mund të filloni të keni ndjenja të pasigurta në raport me partnerin tuaj  dhe njerëzit tjerë do të ju duken më atraktiv.

E zvogëlon ndjenjës e vetvlerësimit

Nuk është për tu çudit se ndjenja e vetvlerësimit dëmtohët nëse ai person nuk ndihet vazhdimisht i kërkuar. Mungesa e seksit është zbuluar të ndikojë mirëqenien e përsonit duke ndikuar që ai përson të ndihet i mërzitur ose në depression. Studimet kanë treguar se të bërit seks rregullisht e lufton depresionin duke funksionuar ndonjëherë si antidepresant.

E rrit mundësinë për t’u prekuar nga kanceri

Rreziku i kancerit të prostatës rritët tek meshkujt kur ata nuk bëjnë seks për një periudhë të gjatë kohorë. Nuk është ide e keqe që mashkujt ta “clirojnë” veglën e tyre sepse në ato rastë rreziku zvogëlohet.

Nëse ky nuk është motiv i majftueshëm, ne nuk e dijmë se si të ju udhëzojmë. Për të gjitha arsye, a nuk do të ishte si papërgjegjësi nga ana juaj nëse nuk qoni dashuri rregullisht?! /Gazeta Shneta/