Transplantimi i parë i kokës pritet të bëhet këtë vit (Video)

2017-03-27 në ora 10:20

Transplanti i parë i kokës në historinë e mjekësisë, pritet të bëhet në dhjetor të këtij viti.

Operacioni do të kryhet nga neuro-kirurgu italian Sergio Canavero, transmeton Gazeta Shneta.

Ai ka qenë duke e planifikuar këtë ndërhyrje që prej 30 viteve.

Operacioni do të kryhet në pacientin rus Valery Spiridonov.

Ai vuan nga një sëmundje e rrallë e muskujve të shpinës.

Operacioni do të përfshijë edhe ngrirjen e kokës së tij në temperaturës -15 gradë celsius.

Pas ngrirjes do të bëhet transplantimi në trupin e një personi, truri i të cilit ka vdekur.

Operacioni pritet të kushtojë 11 milionë dollarë dhe do të zgjasë 36 orë. /Gazeta Shneta/