Udhëzues për lindjen: Marrja e një epidurali dhe rreziku nga efektet e tij anësore

2018-06-07 në ora 19:10

Në kulmin e rreth e shtatzënisë, një grua do të fillojë të përjetojë procesin e lindjes. Ajo nënkupton dorëzimin e afërt të fëmijës. Për të ndihmuar në zbutjen e shqetësimit të lindjes, shumë gra do të zgjedhin të kenë një procedurë të quajtur epidurale pjesën e poshtme të trupit.

Redukton ose eliminon dhimbjet e punës duke bllokuar nervat që transmetojnë dhimbje; Pasi të keni pranuar një anesteziolog mund të flasë me ju për një epidural.

Epidurët nuk zgjasin lindjen ose rrisin rrezikun e dërgimit të operacionit cezarian; Është mirë që të prisni derisa të dilni 3-4 cm para se të kërkoni një epidural, transmeton Gazeta Shneta.

E gjithë procesi i marrjes së një epidurali mund të zgjasë deri në një orë para se të ndiheni më lehtë. Pasi që përgatitjet fillestare të përfundohen, anesteziologu do të jetë i lidhur me ju.

Rreziqet që mund të vijnë nga një epidurale:  Gjakderdhja / Infeksioni; Infeksioni minimizohet në masë të madhe me dezinfektuesin; Dhimbje koke e palcës kurrizore; Dëmtime nervore; Tensioni juaj i gjakut mund të bjerë me vendosjen e epiduraleve; Tensioni juaj i gjakut do të monitorohet nga afër.

Pozicionimi i duhur është një nga pjesët më të rëndësishme për të marrë një epidural shpejt dhe me efikasitet. Një dozë shtesë mjekimi jepet për t’ju bërë të rehatshme. 5-10 minuta pas kësaj doze do të ndjeni që këmbët tuaja të ngrohen. 15-20 minuta më vonë ju do të ndjeni shkurtimin e kontraktimeve tuaja.

Kateteri do të jetë i bashkangjitur në një pompë që do të administrojë ilaçe gjatë gjithë lindjes dhe ofrimit tuaj. Në rastet kur kujdesi epidural vazhdon të mos funksionojë mirë, duhet të zëvendësohet./Gazeta Shneta/