Ja si ndikon stresi tek foshnja gjatë shtatzënisë

2018-06-07 në ora 18:09

Shtatzënia është një nga fazat më të bukura të jetës; prisni për një jetë të re. Por, kjo fazë e bukur është edhe më e brishtë.

Kur ju keni një jetë tjetër varësisht prej jush për ekzistencën e saj, ju do të ndiheni në stres. Është e zakonshme të keni edhe më të theksuar gjatë shtatzënisë. Ju keni të drejtë të ndjeni panik, frustrim, dhe madje edhe depresion në këtë kohë. Por shumë gjëra mund të jenë të këqija, dhe kjo është e vërtetë edhe për stresin e shtatzënisë!

A mundet stresi në shtatzëni të dëmtojë fëmijën? Epo, kur hasni një situatë stresuese, trupi juaj shkon në mënyrë të luftimit. Mënyra të tilla çojnë në një rritje të hormonit të koritolit, së bashku me hormonet e tjera të stresit. Në situata normale, këto hormone nuk shkaktojnë dëm dhe ulen sapo stresi të zvogëlohet. Por nëse stresi vazhdon, këto hormone mund të shkatërrojnë sistemin tuaj dhe të ndikojnë edhe në foshnjën tuaj, transmeton Gazeta Shneta.

Stresi gjatë shtatëzanisë mund të shkaktojë në shumë raste lindje të parakohshme; Një tjetër efekt i stresit gjatë shtatzënisë është pesha e ulët e lindjes. Pritet që nënat, të cilëve u mungon mekanizmi i përballimit, mund të vuajnë nga shtimi i peshës gjatë shtatzënisë, gjë që gjithashtu mund të ndikojë në peshën e foshnjës së saj të palindur.

Foshnjet e lindura nga gratë që përjetojnë stres të tepruar gjatë shtatëzanisë mund të vuajnë edhe nga probleme të sjelljes; Stresi gjatë shtatzënisë mund të ndryshojë edhe aspektin e trurit të foshnjës së palindur dhe të çojë në ndërlikime më vonë në jetë.

Jeta është plot me përpjekje. Askush nuk e ka të lehtë. Mos harroni, dikush mund të jetë i fortë kur jeta është e lumtur dhe e lehtë./Gazeta Shneta/